De wereld van de woningcorporaties

Dit online college is specifiek bedoeld voor commissarissen die nieuw zijn in de volkshuisvesting en introduceert de woningcorporatie als private onderneming met een publieke opdracht. Het college geeft inzicht in de achtergrond van een woningcorporatie en besteedt daarnaast aandacht aan de governance bij woningcorporaties.

Achtergrond van de woningcorporatie
Het eerste deel van het online college bestaat uit drie blokken waarin de achtergrond van de woningcorporatie wordt uitgelegd. Verteld wordt over de herkomst en positie van de woningcorporatie (blok 1), de aard, bedoeling en doelgroep (blok 2), en de omgeving van woningcorporaties (blok 3). Dit blok wordt afgesloten met een blik op de toekomstige opgaven. Als maatschappelijke onderneming heeft de corporatie niet alleen te maken met bewoners als afnemers van woondiensten, maar ook met gemeenten en andere lokale stakeholders, met externe toezichthouders en de rijksoverheid.

De governance bij woningcorporaties
De governance bij woningcorporaties kent specifieke aandachtspunten. Het tweede deel van het online college besteedt daarom aandacht aan de governance bij woningcorporaties. Het deel bestaat eveneens uit drie blokken. Verteld wordt over de rol en taken van de RvC van een woningcorporatie (blok 4), de positie van de huurders(organisaties) (blok 5) en ten slotte over verantwoording en controle (blok 6).

Na het volgen van dit online college heeft u als commissaris een beter beeld van de wereld van de woningcorporatie, en welke rol u als commissaris in de corporatie vervult.

Docent: mr. drs. Marjolein Sulter en Sjoerd Hooftman

In totaal bestaat het college uit 6 blokken, met een totale duur van 1.21.16  minuten. De kosten van dit online college bedragen €125,-  (BTW is niet van toepassing).

Deelname aan dit online college levert leden van de VTW Academie 1 PE punt op.

Quote

De Academie voor Toezichthouders en Commissarissen helpt u graag om een verschil te maken!

© 2024 Avicenna - Academie voor Leiderschap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring