Financiën voor de niet-financiële commissaris van woningcorporaties

Dit online college geeft in vogelvlucht inzicht in de belangrijkste financiële basisinstrumenten, zoals de (meerjaren)begroting, investeringsvoorstellen, kasstroommanagement (treasury) en de jaarrekening. Er wordt ook aandacht besteed aan wat specifiek is voor woningcorporaties, zoals de verschillende waarderingssystemen, financieringsmogelijkheden en rendementsdenken, zowel financieel als maatschappelijk.

Tevens wordt besproken waar het geld wordt verdiend en waarde wordt gecreëerd. Waaraan wordt het geld besteed (beheer en portfolio) en hoe verhoudt zich dat tot de doelstelling van de corporatie? En is de financiering geregeld die passend is bij uw strategie? In dit college wordt ingegaan op waarop te letten als het gaat om het borgen van de financiële ‘gezondheid’ van de corporatie en het optimaliseren van de inzet van het vermogen ter realisatie van de volkshuisvestelijke doelstellingen.

Docent: Hans van Vark

In totaal bestaat het college uit 5 blokken, met een totale duur van 49.48 minuten. De kosten van dit online college bedragen €125,- (BTW is niet van toepassing).

Deelname aan dit online college levert 1 PE punt op (voor leden van de VTW Academie).

Quote

De Academie voor Toezichthouders en Commissarissen helpt u graag om een verschil te maken!

© 2024 Avicenna - Academie voor Leiderschap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring